Huurkraam.nl organiseert een groot aantal markten, braderieën, jaarmarkten en vlomarkten in de provincies Groningen en Drenthe.

Informatie voor marktbezoekers

update 30 september 2020:

Naar aanleiding van het aangescherpte beleid van de overheid voor de komende weken hebben wij na overleg met betrokken gemeenten besloten dat de markten geannuleerd worden. Het is ongewenst en onverantwoord om op dit moment grote groepen mensen op de been te brengen nu het aantal coronabesmettingen oploopt – ook in onze regio.

De volgende markten komen te vervallen:

3 oktober Ter Apel

4 oktober Odoorn

11 oktober Exloo

17 oktober Borger

Het betekent dat wij dit jaar geen markten meer zullen organiseren, we hadden het graag anders gezien maar we willen nu geen enkel risico nemen. Wij danken allen voor het vertrouwen dat jullie in ons gesteld hebben en kijken dit jaar terug op een aantal geslaagde markten.

Graag zien we jullie volgend seizoen gezond en onder betere omstandigheden weer terug op onze markten.

update 28 september 2020:

De markt in Ter Apel op 3 oktober is geannuleerd.

update 24 juli 2020:

Borger=2020.jpg  

update 5 juli 2020:

Op dit moment zijn wij bezig met de gemeenten Roden, Aa en Hunze en Borger-Odoorn om de markten door te laten gaan, eventueel in gewijzigde vorm en grootte.

In een aantal gevallen is door onze opdrachtgever te kennen gegeven dat zij hun evenement en dus de bijbehorende markt niet door willen laten gaan. Dit komt door onder andere een beperking in het aantal mensen dat aanwezig mag zijn op een bepaald terrein of omdat de 1.5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Dit geldt voor:

Norg jaarmarkt én feestweek gaan beide niet door, er zijn aan de vergunninghouder zoveel beperkingen opgelegd dat doorgang van de markt, feestweek en paardenmarkt niet haalbaar is gebleken.  

Schoonoord, STAS heeft laten weten geen mogelijkheden te zien vanwege de regelgeving, ruimte en de voorbereidingstijd.

De Tien Heugten, op het campingterrein kan de afstandsregel niet gegarandeerd worden. De meeste doorgangen zijn te nauw. De opgelegde regels zijn voor ons en campingeigenaar onwerkbaar.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie op de hoogte.

update 22 april 2020:

Op dinsdag 21 april is er een besluit bekend gemaakt door de overheid over de maatregelen voor de evenementenbranche voor de komende periode. Besloten is dat vergunningsplichtige evenementen (waaronder marktactiviteiten) niet plaats mogen vinden tot 1 september. Hiermede vervallen al onze markten tot deze datum.

Ook de jaarmarkt in Wedde van 1 september vervalt omdat deze onderdeel is van de Lichtweek Wedde. Deze is in zijn geheel afgelast.

We wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijden en hopen dat we elkaar gezond weer kunnen treffen op een later moment.

update 24 maart 2020:

De markten van Huurkraam.nl vervallen door de overheidsmaatregel tot en met 1 juni. Het gaat om de volgende markten:
10 april Borger
12 april Roden
13 april Exloo
19 april Odoorn
1 mei Ter Apel
3 mei Exloo
10 mei Roden
17 mei Gasteren
21 mei Exloo
24 mei Odoorn
30 mei Exloo
31 mei Emmer-Compascuum
1 juni Schoonloo

Verder wordt de jaarmarkt in Tweede Exloërmond geannuleerd, deze zou op 14 juni plaatsvinden tijdens de Truckrun. Het bestuur van de truckrun heeft het hele evenement afgelast, de markt zal ook niet plaatsvinden.

Vooralsnog gaan de markten na 1 juni door tenzij de overheid besluit dat de maatregelen langer nodig zijn. We wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijden.

update 19 maart 2020:

Borger-75bevrijding2020-afgelast.jpg

Alle activiteiten rondom het evenement "Borger 75 jaar bevrijd" zijn afgelast. Dat betekent dat de markt die wij zouden organiseren op vrijdag 10 april ook geen doorgang kan vinden. Onze opdrachtgever probeert later dit jaar het evenement alsnog plaats te laten vinden, wij wachten berichten daarover af.
 

update 16 maart 2020:

Huurkraam.nl volgt de richtlijnen van de RIVM en overheid voor wat betreft de maatregelen rondom het corona-virus. Op dit moment zijn alle activiteiten met veel publiek tot 6 april geannuleerd. Onze markten zijn na deze periode, mochten deze niet door kunnen gaan dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk via de website en facebook kenbaar maken.

Kijk op de agenda voor de volledige lijst met markten.

In de afgelopen periode hebben wij al onze markten geplaatst op verzamelsites met markten (zoals meukisleuk.nl, drenthe.nl, hollandsemarkten.nl, marktenmarkten.nl, hollandmarktland.nl, uitzinnig.nl, vanplan.nl, vlooienmarktkalender.nl, verzamelaars.net, demarktagenda.nl, uit.groningen.nl, gowiththevlo.nl demarktagenda.nl, tedoen.nl, bezoekhetnoorden.nl, eropuitineigenland.nl, evenementenkalender.nl). Kijk echter altijd op onze website/facebook of het evenement dat u wilt gaan bezoeken ook inderdaad doorgaat!

Huurkraam.nl-Exloo12-22april2019.jpg


Wilt u een keer op onze vlomarkt staan?

Zolder opgeruimd of heeft u overtollige gebruikte spullen? Laat deze niet verloren gaan, maar gun ze een tweede leven. U bent van harte welkom op één van onze vlomarkten!

5 meter grondplaats € 10,=
kraam met 5 meter grondplaats € 25,=

Reserveren voor grondplaats niet nodig. Indien u een kraam wenst, dan graag reserveren via de website. Op de vlomarkt mogen uitsluitend gebruikte goederen worden verkocht.

Bent u hobbyist en wilt u uw zelfgemaakte product op onze braderie verkopen? Ook dat is mogelijk!

kraam met 4 meter grondplaats € 25,=

 

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Bij een markt in concrete zin kunnen we verschillende varianten onderscheiden:

Weekmarkten

Weekmarkten zijn wekelijks terugkerende markten, van oorsprong ingesteld door de gemeente waarin deze markten plaatsvinden. U vindt hier een mix van food en non-food voor dagelijks gebruik.

Jaarmarkten

Jaarmarkten zijn van oorsprong ook ingesteld door de gemeente waarin deze markten jaarlijks plaatsvinden. Tegenwoordig worden markten die jaarlijks terugkeren op een vaste datum of een vaste dag in een bepaalde maand ook met de term jaarmarkt aangeduid. De jaarmarkt is een aanvulling op de lokale middenstand. U vindt hier een uitgebreider assortiment dan op weekmarkten, vaak aangevuld met enkele standwerkers.

Braderieën

Braderieën zijn van oorsprong markten waarbij winkeliers voor hun winkel op de straat via een kraam hun artikelen in de uitverkoop mochten aanbieden. Tegenwoordig wordt elk dorpsfeest opgefleurd met een braderie, waarbij de deelnemende winkeliers in zijn algemeenheid in de minderheid zijn. Er zijn veel ambulante handelaren (kooplieden) die niet anders doen dan op braderieën staan.

Themamarkten

Themamarkten zijn markten die een bepaald thema uitdragen zoals boekenmarkten, antiekmarkten, kerstmarkten, enz. Op deze markten staan zowel professionele handelaren als hobbyisten en verzamelaars.

Vlomarkten

Vlomarkten zijn markten waarbij gebruikte artikelen of onderdelen te koop worden aangeboden. Meestal zijn de standhouders particulieren die bijvoorbeeld hun garage of zolder opruimen. Vaak vinden uitstallingen plaats op een kleed op de grond, maar men kan ook een kraam gebruiken. Wilt u eens op één van onze vlomarkten staan dan bent u van harte welkom! U hoeft niet vooraf te reserveren. Kijk voor informatie onder de knop standplaatshouders.

Standwerkersconcours

Als u bij een markt de term "standwerkersconcours" tegenkomt wil dit zeggen dat er een officiële wedstrijd op de markt plaatsvindt van standwerkers die op humoristische wijze al pratend een bepaald artikel verkopen. Zo'n wedstrijd telt mee voor de jaarlijks te behalen titel "standwerker van het jaar". Vaak zorgen standwerkers voor een vrolijke noot en een gezellig sfeer op de markt.